Η φροντίδα της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας και έχει ιδιαίτερη σημασία για τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Ο εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη προστασία ενάντια σε ασθένειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν όχι μόνο σε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και να επιφέρουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα (π.χ. ιατρικά έξοδα). Στον παρόντα διαδικτυακό τόπο προτείνονται βήματα για τη διασφάλιση  της καλύτερης δυνατής προστασίας των ενηλίκων και των οικείων τους.

Ο παρών διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα και ασχολείται με τον εμβολιασμό ενηλίκων. Οι πληροφορίες που περιέχονται προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας. Ο ιστότοπος περιέχει επίσης και ένα βίντεο ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό ενηλίκων.

Πρόκειται για ενημερωτικό φυλλάδιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που αφορά στους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τους εμβολιασμούς

Αυτή η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας αφορά στο Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων με τις σχετικές επεξηγήσεις, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η Σύνοδος για την Προαγωγή του εμβολιασμού στους ενήλικες αποτελείτο από επιστήμονες που αντιπροσωπεύουν σημαντικούς Ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εμπλέκονται στη διάγνωση και τη θεραπεία λοιμωδών νόσων. Το κεντρικό θέμα της εν λόγω Συνόδου ήταν η προαγωγή του εμβολιασμού στην τρίτη ηλικία, βάσει των διεθνών επιστημονικών συστάσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιλέγοντας κατηγορία μπορείτε να δείτε παρακατω τα άρθρα που ανήκουν σε αυτή.

Επιλέγοντας "Πίσω" επιστρέφετε στην προηγούμενη κατηγορία.