Δίκτυο Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων

Δίκτυο Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να παρέχει τις καλύτερες κατευθύνσεις πρόληψης, ώστε να βοηθήσει στην μείωση των πτώσεων μεταξύ των ηλικιωμένων σε όλη την Ευρώπη. To ΕΚΕΦΕΔ ως εταίρος ανέπτυξε τις παρακάτω εφαρμογές:
o    Η εφαρμογή για την πρόληψη των πτώσεων ProFouND Fall Prevention App είναι μια online εργαλειοθήκη και χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες ως ένα εργαλείο για να τους βοηθήσει στην καθημερινή πρακτική τους. Ο θεραπευτής ακολουθεί μια βήμα-προς-βήμα διαδικασία σε αυτήν την web-based εφαρμογή, η οποία μέσω ενός εξειδικευμένου ερωτηματολογίου, στο τέλος παρέχει οδηγίες προσαρμοσμένες σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
o    Η ιστοσελίδα του ProFouND είναι το κυριότερο μέσο διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου. Το περιεχόμενο του ανανεώνεται σε καθημερινή βάση. Έχει δομηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ σε ότι αφορά την ευχρηστία και προσβασιμότητα στην πλατφόρμα. Έτσι η πλατφόρμα παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά και ικανοποιεί τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας στην πρόληψη των πτώσεων, με σκοπό να αποτελεί για εκείνους «Υπηρεσία Μίας Στάσης» (one stop shop’).
o    Η βασική πλατφόρμα για την παροχή εκπαίδευσης εξ αποστάσεως σε χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη η οποία αποσκοπεί να εξασφαλίσει εύκολη πρόσβαση στην διαδικτυακή εκπαίδευση σχετικά με την τεκμηριωμένη πρόληψη και διαχείριση των πτώσεων. Η εκπαιδευτική αυτή πλατφορμα επιτρέπει στους χρήστες να πιστοποιηθούν σύμφωνα με το έργο ProFouND. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καταρτισμένων εκπαιδευτών ΟΕP πάνω στην πρόληψη των πτώσεων και τη διαχείριση της άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα Στοιχεία

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015
  • Υλικό ιδιαίτερου ενδιαφέροντος: για το κοινό, για τους επαγγελματίες υγείας και περίθαλψης